Remschoenset

Vind je auto op merk / model / type

Vind je auto door het kenteken


Wat is een remschoen?

Remschoen of ook wel remvoering is halfronde metalen houder waarop de voering is aangebracht. De remschoen wordt tegen de remtrommel aangedrukt. Daardoor word je auto vertraagd.

 

Wanneer is mijn remschoen versleten?

Een versleten remschoen is pas zichtbaar wanneer de remtrommel is gedemonteerd. Hierbij is het van belang om de dikte, eventuele groefvorming of geabsorbeerde remvloeistof te bekijken en indien nodig te vervangen.

 

Welke merken remmenschoenen zijn er?

Voor remmen zijn er diverse merken en kwaliteiten. Hierna een korte toelichting per merk van het assortiment van autopartswinkel.nl

Bosch

Bosch is een merk voor hoogwaardige onderdelen voor je auto. De auto-onderdelen van Bosch staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie. Bosch heeft een breed assortiment met onder meer; ruitenwissers, accu's, lampen, filters, bougies, remmen, sensoren en nog veel meer. De remschijven van Bosch hebben een hoge temperatuurgeleiding, pasprecisie, mechanische en thermische stabiliteit. De speciale coating zorgt ervoor dat de schijf langdurig is beschermd tegen corosie. De High-Carbon technologie staat voor een hoger vermogen en meer rijcomfort. Bosch ontwikkelt voor ieder voertuigmodel een individuele oplossing voor de remblokken. Hierbij wordt gekozen voor mix met een optimale balans tussen wrijving, comfortgedrag en slijtagedrag.

Febi

Febi-bilstein is een Duits merk, dat naast leverancier ook fabrikant is van auto-onderdelen. Febi streeft voor gangbare Duitse-, Italiaanse-, Franse-, Zweedse- en Aziatische voertuigtypes passende onderdelen te leveren met een eerstemontagekwaliteit. Het assortiment van Febi is zeer breed; remblokken, remschijven, elektronica, schokdempers, motorsteunen en nog veel meer. Veiligheid komt bij Febi op de eerste plaats: dankzij het gecertificeerde kwaliteitsbeleid worden de aangeboden remcomponenten getest voor diverse toepassingen en belastingen. Op die manier dragen we actief bij aan veiligheid onderweg.

ABS

ABS staat bekend als één van de remmenspecialisten van Europa. ABS heeft een breed assortiment, gespecialiseerd op de Europese automarkt. ABS heeft naast remmen ook onderdelen voor stuur- en wielophanging en wiellagers. Als remmenspecialist levert ABS maandelijks honderdduizenden onderdelen. Met meer dan 29.000 verschillende artikelen is ABS een échte specialist. ABS heeft haar remdelen assortiment opgedeeld in droog en nat. De droge remdelen zijn de delen waar geen remvloeistof doorheen gaat, in tegenstelling tot de hydraulische, oftewel natte delen. Over het algemeen slijten de droge remdelen eerder dan de hydraulische delen. ABS zorgt dat na de introductie van een nieuw model de droge remdelen als eerste op voorraad zijn, waarna de hydraulische delen zo snel mogelijk volgen.

Kavo

Kavo, een bedrijf wat gespecialiseerd is in Aziatische auto-onderdelen. Kavo heeft voor het Aziatische wagenpark een zeer complete range aan remmen tegen concurrerende prijzen. Kavo is vooral aan te bevelen voor Aziatische auto’s. De remdelen van Kavo hebben een uitgebreid assortiment, tegen concurrerende prijzen en drie jaar garantie.

Nipparts

Nipparts is ontstaan uit de Europese vraag naar Aziatische auto-onderdelen. Nipparts is producent van een breed assortiment auto-onderdelen. Daarbij biedt Nipparts onderdelen met een OE kwaliteit (minimaal gelijke kwaliteit als af fabriek) tegen concurrerende prijzen. Het assortiment van Nipparts bevat onder andere; filters, stuurdelen, remdelen, elektronicadelen en nog veel meer.