Remcilinder

Vind je auto op merk / model / type

Vind je auto door het kenteken


Wat is een remcilinder?

Een remcilinder wordt ook wel een wielremcilinder genoemd. Het is een onderdeel van het remssysteem wat is gemonteerd op de ankerplaat van de remtrommel. Hierin zitten twee zuigers die door de remslang en leiding naar buiten worden gedrukt. Deze cilinders drukken de voering tegen de trommel, waardoor je auto wordt vertraagd.

 

Wanneer is mijn remcilinder versleten?

Wanneer de remcilinder is versleten kun je dat herkennen aan een lekkage van de remvloeistof. Wanneer je de remtrommel vervangt is het verstandig om de remcilinders ook te vervangen. De remcilinders zijn vaak niet al te prijzig en wanneer je de remtrommel vervangt kun je hier gemakkelijk bij.

 

Welke merken remcilinders zijn er?

ABS

ABS staat bekend als één van de remmenspecialisten van Europa. ABS heeft een breed assortiment, gespecialiseerd op de Europese automarkt. ABS heeft naast remmen ook onderdelen voor stuur- en wielophanging en wiellagers. Als remmenspecialist levert ABS maandelijks honderdduizenden onderdelen. Met meer dan 29.000 verschillende artikelen is ABS een échte specialist. ABS heeft haar remdelen assortiment opgedeeld in droog en nat. De droge remdelen zijn de delen waar geen remvloeistof doorheen gaat, in tegenstelling tot de hydraulische, oftewel natte delen. Over het algemeen slijten de droge remdelen eerder dan de hydraulische delen. ABS zorgt dat na de introductie van een nieuw model de droge remdelen als eerste op voorraad zijn, waarna de hydraulische delen zo snel mogelijk volgen.

Kavo

Kavo, een bedrijf wat gespecialiseerd is in Aziatische auto-onderdelen. Kavo heeft voor het Aziatische wagenpark een zeer complete range aan remmen tegen concurrerende prijzen. Kavo is vooral aan te bevelen voor Aziatische auto’s. De remdelen van Kavo hebben een uitgebreid assortiment, tegen concurrerende prijzen en drie jaar garantie.

Nipparts

Nipparts is ontstaan uit de Europese vraag naar Aziatische auto-onderdelen. Nipparts is producent van een breed assortiment auto-onderdelen. Daarbij biedt Nipparts onderdelen met een OE kwaliteit (minimaal gelijke kwaliteit als af fabriek) tegen concurrerende prijzen. Het assortiment van Nipparts bevat onder andere; filters, stuurdelen, remdelen, elektronicadelen en nog veel meer.