Remslang

Vind je auto op merk / model / type

Vind je auto door het kenteken


Wat is een remslang?

Een remslang is een rubberen slang. Deze slang zorgt dat de remdruk wordt overgebracht naar de wielremcilinders en remzadels.

 

Wanneer is mijn remslang versleten?

De remslang is onderhevig aan veel druk. Daardoor slijt deze slang. Ook kan deze scheurtjes vertonenen aan de buitenkant. Als dit het geval is dient de remslang vervangen te worden.

 

Welk merk remslang is er? 

ABS staat bekend als één van de remmenspecialisten van Europa. ABS heeft een breed assortiment, gespecialiseerd op de Europese automarkt. ABS heeft naast remmen ook onderdelen voor stuur- en wielophanging en wiellagers. Als remmenspecialist levert ABS maandelijks honderdduizenden onderdelen. Met meer dan 29.000 verschillende artikelen is ABS een échte specialist. ABS heeft haar remdelen assortiment opgedeeld in droog en nat. De droge remdelen zijn de delen waar geen remvloeistof doorheen gaat, in tegenstelling tot de hydraulische, oftewel natte delen. Over het algemeen slijten de droge remdelen eerder dan de hydraulische delen. ABS zorgt dat na de introductie van een nieuw model de droge remdelen als eerste op voorraad zijn, waarna de hydraulische delen zo snel mogelijk volgen.