Kroon olie via kenteken

Vind je auto op merk / model / type

Vind je auto door het kenteken


Motorolie

Motorolie is van groot belang voor de auto. De olie zorgt voor een dunne smeerfilm tussen de diverse onderdelen die langs elkaar bewegen. Daarnaast zorgt het ervoor dat de motor verbrandingsresten, vuil en warmte afvoert. Het op peil houden van de motorolie is dus van groot belang. Het peil van de motorolie kun je controleren met behulp van de peilstok. Het advies is om dit minimaal één keer per maand of per 1.000 kilometer te doen. Op de peilstok kun je aflezen of de olie op peil is. Indien deze aan het minimum zit heb je ongeveer één liter nodig om dit weer op peil te krijgen. Er zijn ontzettend veel soorten voordelige motorolie, het is van groot belang dat je de juiste kiest. Wat de juiste, goedkope olie is kun je opzoeken op basis van je kenteken of in het instructieboekje van je auto.

Het assortiment van goedkope motorolie is breed. Zowel een budget olie van Exrate als een A-merk olie van Castrol of Shell. Hierna een korte toelichting van de verschillende merken:

Exrate

Exrate is een producent van moderne, hoogwaardige smeermiddelen met up-to-date specificaties. De kwaliteit van deze goedkope olie wordt door middel van diverse kwaliteitskeuringen en ISO certificeringen gewaarborgd. Daarnaast is de prijs zeer scherp. De olie is altijd te koop met een mooie korting. Hierbij de link naar de website van Exrate: www.exrate.eu

Kroon

Al meer dan honderd jaar richt Kroon zich op het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige smeermiddelen. Het totale aanbod aan smeermiddelen maakt dat er altijd een passende voor je voertuig bijzit. Voordelige Kroon olie wordt gemaakt in Nederland maar wordt internationaal geëxporteerd en voldoet aan de wereldwijd geldende specificaties. Hierbij de link naar de website van Kroon: www.kroon-oil.com

Castrol

Castrol olie is een A-merk olie en wordt ook gebruikt door fabrikanten en dealerbedrijven. Door het uitgebreide assortiment is er een passende olie voor uw auto. Castrol is continue bezig met de ontwikkeling en verbetering van haar vloeistoffen. Hierbij de link naar de website van Castrol: www.castrol.com

Shell

Shell olie is uiteraard bekend van haar vloeistoffen. Deze A-merk olie van Shell wordt ook veel toegepast als OE product. Shell is de grootste leverancier van smeermiddelen ter wereld en levert in meer dan 100 landen. Hierbij de link naar de website van Shell: www.shell.nl  

Hoeveel olie heb ik nodig?

De hoeveelheid olie die nodig is verschilt per auto. Dit kun je vaak terugvinden in het instructieboekje van je auto. Daarnaast kun je dit ook vinden op de website van Kroon. Deze website is: www.kroon-oil.com Op basis van je kenteken wordt aangegeven hoeveel liter olie er nodig is voor het verversen van de olie.

Wat is een vol-synthetische olie?

Olie bestaat uit een basis olie gecombineerd met additieven. Een vol synthetische olie bestaat volledig uit niet-conventionele, hoog performante vloeistoffen. Een semisynthetische olie bevat minder hoog performante vloeistoffen in combinatie met conventionele minerale olie.

Wanneer dien ik mijn motorolie te verversen?

De frequentie voor het verversen van de olie is afhankelijk van het type auto. In het onderhoudsboekje van de auto staan deze intervallen aangegeven. Wanneer je geen onderhoudsboekje meer bij de auto hebt kun je het altijd opvragen bij de dealer of op internet zoeken.

Kan ik zelf mijn olie verversen?

Olie verversen is mogelijk wanneer je een beetje handig bent en nauwkeurig werkt. Met het verversen van de olie dien je ook het oliefilter te vervangen. De oliefilter kun je ook eenvoudig aan je bestelling van de olie toevoegen, zodat je alles gemakkelijk in één pakket thuisbezorgd krijgt.

Het verversen van de olie en het vervangen van de oliefilter begint met het verwijderen van de oude olie. Dit kan door middel van de carterplug onder in de carterpan ofwel oliepan van je auto. Zorg voor een bak met voldoende inhoud om de oude olie op te vangen en zorg ervoor dat de gehele oliepan leeg is. Vervolgens plaats je de carterplug terug, je kunt de oude plug terugplaatsen of een nieuwe bestellen. Dit is vaak een kleine kostenpost en dan weet je zeker dat de carterpan weer goed is afgesloten. Daarna vervang je het oliefilter. Tenslotte vul je de motor weer met nieuwe verse motorolie via de olievuldop. Na het vervangen van het filter en verversen van de olie, de motor van de auto even laten lopen en vervolgens het peil van de motorolie controleren. Voor de positie of verdere details zoek even op internet, er zijn diverse instructiefilmpjes en handleidingen te vinden. Controleer het wisselinterval bij de fabrikant van je auto, ofwel de dealer.